Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης θέσεων εργασίας ξεκινάει σε λίγες μέρες από τον Ο.Α.Ε.Δ. Το πρόγραμμα θα επιδοτεί πρόσληψη ατόμων ηλικίας 30-49 σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτό και, κατ’ επέκταση θα προβούν στην πρόσληψη ανέργων αυτών των ηλικιών.

– Πώς μπορεί  μία επιχείρηση να συμμετέχει στο πρόγραμμα;

Μία επιχείρηση που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr) τις ημερομηνίες που ορίζονται από τον Ο.Α.Ε.Δ. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι αιτήσεις θα ξεκινούν από 14 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την 29η Δεκεμβρίου, οπότε και θα κλείσει το σύστημα.

– Ο άνεργος πρέπει να υποβάλει αίτηση;

Όχι. Αίτηση πρέπει να υποβάλει μόνο η ενδιαφερόμενη επιχείρηση, ενώ οι άνεργοι που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος υποδεικνύονται από τον Ο.Α.Ε.Δ

– Με τι ποσό επιχορηγείται η επιχείρηση;

Η επιχείρηση θα πρέπει να προσλάβει τον ενδιαφερόμενο άνεργο με σύμβαση πλήρους απασχόλησης και καταβάλλει η ίδια μισθό και ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ.
Αν αποφασίσει να προσλάβει άνεργο ο οποίος έχει λιγότερο από 12 μήνες ανεργίας, επιχορηγείται με 15€/ημέρα απασχόλησης. Επιπρόσθετα σε αυτή την περίπτωση έχει δέσμευση να τον κρατήσει για άλλους 3 μήνες χωρίς επιχορήγηση.
Αν, αντιθέτως απασχολήσει άνεργο με περισσότερους από 12 μήνες ανεργίας, δεν έχει τη δέσμευση του τριμήνου και επιδοτείται με 18€/ημέρα απασχόλησης

– Για πόσο διάστημα επιχορηγείται η επιχείρηση;

Η επιχείρηση επιχορηγείται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής τους και για 12 μήνες.

– Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για το πρόγραμμα;

Μία ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να μάθει περισσότερα για το εν λόγω πρόγραμμα στους κατά τόπους Ο.Α.Ε.Δ. και στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα (www.oaed.gr )

Στην Taxworx φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε άμεσα για όλα τα προγράμματα και τις ευκαιρίες επιχορήγησης, ούτως ώστε να ενημερώνουμε με τη σειρά μας τους πελάτες μας, προκειμένου να υπαχθούν σε κάποιο πρόγραμμα.

Έχεις επιχείρηση στην Καβάλα; Επικοινώνησε μαζί μας στα τα 2510-839972, 6971-972256 ή μέσω email στο info@taxworx.gr για να μελετήσουμε μαζί σας τις ανάγκες της επιχείρησής σας και για να ενημερωθείτε για όλο το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά!

 

ΘΕΛΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ;

Γίνετε μέλος στην Ενημερωτική μας Λίστα

Στην Taxworx παρέχουμε δωρεάν ενημέρωση για τα σημαντικότερα φορολογικά θέματα αλλά και για προγράμματα επιδοτήσεων επιχειρήσεων, πρόσληψης ανέργων κ.ο.κ. σε όλους, όχι μόνο στους πελάτες μας.

Δεν μοιραζόμαστε τα στoιχεία σας με τρίτους.